Welkom op deze rubriek waarvoor en waarom massage, hieronder een opsomming van belangrijke redenen om massage te nemen

 • Vermindering stress en spanning in spieren
 • Versnelt het herstel van spieren
 • Heeft een positief effect op je gesteldheid
 • Verhoogt weerstand
 • Verlaagt bloeddruk 
 • Verbetert balans tussen lichaam en geest
 • Geeft je energie
 • Heeft een positief effect op je huid, onderliggende weefsels
 • Laat je tot rust komen
 • Afvoer van afvalstoffen o.a. melkzuur 
 • Door massage neemt endorfine en serotonine (gelukstofjes) toe
 • Werkt preventief om blessures te voorkomen
 • Groter worden van bewustzijn, leven in het hier en nu
 • Bij klachten of pijn, aanzet tot vermogen van zelfherstel in het lichaam
 • Onderhoud spieren, soepelheid, beter bewegen, energieker en ook betere houding aannemen
 • Algemeen welbehagen van lichaam en geest
 • Door ontspanning minder aanmaak adrenaline en cortisol hormoon, als gevolg verhoogde weerstand opbouw
 • Bestrijding van regelmatige hoofdpijn en migraine 
 • Massage is ook soort van meditatie, rust, ontspanning en leegte
 • Massage is een natuurlijke behandeling d.w.z. geen medicijnen, natuurlijke oliën, ondersteuning om lichaam aan te zetten  tot zelfherstel of totale ontspanning te laten komen

Het leven gaat zoals het gaat. Het gaat vaak gepaard met momenten met spanning en stress. Erger nog wanneer je bij jezelf zal doordringen wanneer je veel stress ervaart en onrustig bent. Echter heb je zelf meer in de hand dan je waarschijnlijk denkt om stress te verminderen. Sommige mensen proberen stress te verminderen door het gebruik van alcohol, roken of het gebruik van antidepressiva. Beter is bewegen en rust momenten creëren. Echter is er ook een positievere manier om je stress onder controle te houden, namelijk door een anti-stressmassage! Er zijn verschillende soorten behandelingen voor massages en zullen je helpen om je stress te verminderen. 

Wat doet een massage tegen stress?

Een anti-stressmassage helpt je om je hormoon aanmaak  te stabiliseren. Dopamine, ook wel het 'geluk stofje' genoemd, speelt een grote rol in je hersenen wat betreft het beloningssysteem. Alles wat je eet, drinkt of als prettig ervaart, zorgt ervoor dat er door jouw hersenen dopamine aangemaakt wordt. Hierdoor voel je jezelf gelukkig. Wanneer je veel stress ervaart is de balans in dopamine verstoord en moet deze worden gestabiliseerd om je beter te voelen. Het kneden van de spieren en het druk uitoefenen hierop tijdens een massage, stimuleert de aanmaak van dopamine en helpt je lichaam daarmee om beter om te gaan met stress!

 

Heilzame ontspannende massage

Verwen uzelf met een heilzame ontspanningsmassage met heerlijke warme neutrale of juist geurende olie en niet te vergeten de aromatische balsem, allen vrij van paraffine en vaseline. Onderga de behandeling in een aromatische omgeving van geuren en de magische klanken van mantra liederen op de achtergrond die een positieve invloed op je gestel hebben. Ontspan en herstel uw lichaam en geest in een energetische vredige sfeer. Laat u weer bewust worden van je hele lichaam en de energie daarin vrij stromen. Kom weer in balans en laat eventuele klachten verminderen. Een geheel verzorgende behandeling waarbij lichaam eventueel met hot stone of met scrub wordt behandeld tijdens de massage (65 of 80 min) Upgrade jouw levenslust en zingeving. Mogelijkheid toe een combinatie van Reiki en massage voor de ultieme ontspanning. Mensen die bekend staan met Reiki maar ook voor degene die hiermee kennis willen maken is dit een ideale gelegenheid.

Deze behandelingen geven u een herboren en energiek gevoel, maar ook een gewaarwording dat u tijd maakt om te ontspannen en even los te maken van uw wereld. Uzelf, uw lichaam en geest zullen dat waarderen. Versterk ook hiermee uw afweersysteem voor deze tijd van het jaar. Wacht niet en boek deze behandeling, kleine investering in een natuurlijke behandeling, groot voor uw welzijn!

De weg van stress naar ontspanning in vakantieperiode.

Vakantie is voor velen in aantocht. Er wordt hiernaar uitgekeken maar kunnen mensen zomaar de knop naar ontspannenheid omzetten? Door het ritme, bioritme dat men heeft opgebouwd in het dagelijks leven, of bijvoorbeeld voor ondernemers die 24/7 met de zaak bezig zijn, workaholics of doorsnee medemensen die dagelijks terugkerend ritueel hebben is het moeilijk in een keer te willen gaan ontspannen. Voor een groot aantal hiervan is het omschakelen naar ontspanning, het losmaken van de hectiek tot vakantiemodus niet gelijk vanzelfsprekend. Rust en kalmte in lichaam en geest ontbeerd vaak om de cyclus zomaar te doorbreken wat meestal nodig is om volop van je vakantie te genieten. Het loslaten van dagelijkse beslommeringen, de stress en spanning en de inspanning. Wanneer kom je in de zen vakantie modus? U kunt hiervoor een tool gebruiken waardoor u beter en geleidelijk kan omschakelen. Waarom wachten als jezelf al een stap kan maken om straks heerlijk van uw offline vakantie te genieten. Een behandeling van Massage Corpora kan u al flink op weg helpen om die persoon te wezen die je wilt worden in jouw vakantie. Creëer een oase van innerlijke rust en bewustwording van jezelf in heden en toekomstige tijd. Uw hoofd vrijmaken en fysieke ontspanning laat u uw kostbare vrije tijd en misschien de financiële investering in een vakantie beter tot zijn recht komen. Laat u inspireren in diverse ontspanningsmassages, energetische massages, reiki sessies of combinatie ervan die u verlichting en mentale en fysieke kracht geeft in de strijd tegen stress. Bereid je optimaal voor en ik laat u door mijn fijngevoelige en energieke behandeling u ondersteunen tot een geslaagde vakantie ofwel rustperiode. Massage Corpora in Apeldoorn is bereikbaar op website www.massagecorpora.nl of mail massagecorpora@gmail.comof direct contact 0648563005.

Huidhonger

Wat is het gevoel van huidhonger hebben. Huidhonger is het gemis van fysiek menselijk contact, aanraking van het menselijk huid of lichaam. Onze hormonen en neurotransmitters spelen hierbij een rol in combinatie met zintuigen. Het verbinden van sociale contacten met het lichaam en geest, interactie met anderen. Aanraking die leidt tot ontspanning en kalmte in lichaam en geest. Het verhogen van hormoonstof Oxytocineconcentraties in het bloed en vormt ook een buffer o.a. tegen stress, ondersteunt dus het herstel na stress, angst- en slaapstoornissen en depressie. Het stimuleren van endogene opioïden geven pijnstillende effect en kalmeren van spanning activiteiten en het autonoom zenuwstelsel, stress reducerend dus.

Massage is eerste hulp bij huidhonger.

Massage “repareert ”deze veel voorkomende euvel. Het is meer dan ontspanning alleen, verlaagt je stresslevel maar ook de verbinding met jouzelf. Bewustwording dan je er nog bent op deze aarde en in jou eigen lichaam. Massage is helend brengt weer harmonie tussen je binnen- en buitenwereld ook wel coherentiegevoel genoemd. Jouw lichamelijke als dat van jou emotionele welzijn, het in verbinding staan met je tastzin. Massage versterkt het immuunsysteem, afname bloeddruk en stresshormonen, stimuleert je zelf helende lichamelijke activiteit. Door afname stress ontstaat er ook “ruimte” in gevoel en gedachten, dat kan ervoor zorgen dat emoties die je hebt onderdruk ook weer terugkomen maar je zult zien dat je hier beter mee kan omgaan.

Herkenbaar voor u? of herkent u iemand in uw omgeving hiermee, attendeer of geef een cadeaubon en boek uw behandeling bij Massage Corpora, discreet, professioneel en betrouwbaar zekers niet duur wel duurzaam. Zet de eerste stap, wees daadkrachtig voor uzelf, ga niet meer uitstelen volg uw intuïtie en we bespreken uw behandeling. Ontspanning, haptisch of Reiki massage, u welzijn staat voorop.

Namasté

Robert de la Rambelje

Massage Corpora

Mail: massagecorpora@gmail.com tel. 0648563005

 

Goedendag lieve mensen,
We zitten weer in besmettingsgevaar van verkoudheid, griep, keelpijn en lamlendigheid. Het gemis van de zon is goed te merken op ons gestel. We nemen aspirine, paracetamol enz. om pijn en gevoeligheid te onderdrukken. Gelukkig zoeken mensen vaker ook alternatieven zoals plantaardige en vitamine rijke producten om weerstand te krijgen. Mensen die niet zo van medicijnen zijn als asperine, zijn natuurlijk goed bezig, alleen vergeten ze vaak dat als ze redelijk hersteld zijn massage nog als laatste een weldaad voor het lichaam kan zijn. Het is niet chemisch of iets dergelijks maar juist natuurlijk. Door massage gaan bloedvaten uitzetten zodat meer zuurstofrijk bloed door spierweefsel komt te stromen en alle afvalstoffen die er niet horen worden verwijderd. Reiniging van ziektekiemen in ons lichaam die ongewenst zijn. Tevens door massage ontspant het lichaam geeft rust, waardoor het herstel bevordert. Het lichaam maakt al antistoffen aan, laten wij deze op natuurlijke wijze ondersteunen. Ervaar de natuurlijke kracht van massage en wees een keer ondernemend.....maar dan voor uzelf. Massage Corpora, ik sta voor uw gezondheid!

 

Heeft u fysieke en mentale klachten? Wilt u zich even onttrekken aan de dagelijkse routine? Ontspanning weer ervaren met een massage van Corpora? Neem even de tijd om uw fysieke en mentale gesteldheid te verbeteren. Maakt u zich even los van de gedachten en spanning die u dagelijks met u mee draagt. Het is niet vreemd dat mensen massage nemen om zo weer de ontspanning te kunnen beleven die een welkome aanvulling is in deze drukke bezette maatschappij. Bewust wording van je fysieke en mentale klachten komen pas vaak tijdens de behandeling naar boven. Laat stress uw leven niet beheersen en wees een stap voor. Wees lief voor uzelf, u heeft bij mij de aandacht en recht op betere rendement van uw eigen lichaam en geest. Ik biedt uw massages tegen redelijke prijzen.

After Covid massage.

Veel mensen die covid besmetting hebben gehad ondervinden weken 9f zelfs maanden na de besmetting nog steeds fysieke en mentale klachten.  Een massage kan hierbij helpen om mensen in balans te brengen, hun fysieke gesteldheid te stimuleren en zelfvertrouwen te kweken om te herstellen van deze virus.

Ik bied u de gelegenheid om bij mij een massage behandeling te ondergaan en nodig u uit om zelf te ervaren wat de kracht is van een massage. Investeer in uw gezondheid op een natuurlijke wijze, geen onnodig gebruik van geneesmiddelen, laat uw lichaam het genezingsproces zelf inzetten met behulp van massage. Reinig uw lichaam door stimulering bloedsomloop in uw spierweefsel, maak jou spieren, gewrichten en pezen soepel. Fysieke verbetering vertaalt zich in mentale positieve mind.

Vitaliteit en mentaal, massage versterkt het allemaal!

Wees bewust en gun uzelf het beste.

Herfst en onze gemoedstoestand.

Het jaargetijde gaat weer veranderen, het is weer voorbij die mooie zomer!

We gaan weer een tijd tegemoet waar de dagen korter worden, temperatuur wordt kouder, minder zon uren, we meer in huis zijn dan buiten en vaak ook minder vaak actief zijn dan zomers. We toch andere bioritme aannemen omdat we ons gaan aanpassen aan het jaargetijde.

Echter zou het beter zijn ons nu te wapenen tegen al deze negatieve invloeden van herfst en winter. Wees en wil juist beter te zijn met lichaam en geest dan onze negatieve gedachten die wij nu al over deze jaargetijden hebben. Denk aan die dagen dat je voordat het daglicht is verschenen al op pad gaat, maar ook dat de zon al verdwenen is als je weer thuiskomt. Het doet iets met ons en meestal niet iets positiefs. Daarbij genomen, de zorgen die deze tijd met zich meebrengt en onze gemoedstoestand beïnvloed. Kans dat we ziek worden is al groter, en dan nog kommer en kwel erbij waar we in deze maatschappij opgescheept zitten. De spanning in ons gestel is hierdoor onbewust groter dit geeft zowel lichamelijk als mentale spanning. Jammer genoeg realiteit, had graag hier wat anders over dit willen schrijven.

Nu, gaan we zo’n jaargetijde weer in als andere jaren of zeggen we tegen onszelf, neen ik wil het anders. Toch actief blijven of zelfs meer bewegen voor de ontspanning, kan ook in andere vorm zijn dan je gewend bent, denk daar eens aan, maar zorg goed voor jezelf!

Massage Corpora schrijft u het volgende alle jaargetijden recept uit: Ervaar de kracht van massage, voor zowel lichamelijk als mentaal, massage versterkt dit allemaal!

Neem uw tijd voor uw vitaliteit en mentaliteit, voor lichamelijke klachten waar u al een tijdje mee loopt, voor de ultieme ontspanning en onderhoud van uw lichaam, weerstand opbouw, voor zwangere vrouwen die verlichting willen in spieren die vaak gespannen en vermoeider aanvoelen, kinderen die last van nek en schouders hebben, ouderen die handen en voeten massage als zeer ontspannen ervaren, de mensen met zittend beroep of juist die veel fysieke inspanning leveren, enz. Breng of houdt lichaam en geest in balans. Zie mijn website voor meer formatie.

Wegens veel vraag van onze bezoekers hebben wij ook de optie om een combinatie van massage en reiki aan te bieden. Dit is ook voor mensen die kennis willem maken met reiki en of massage. Daarom hebben massage Corpora en praktijk reiki de Zon (www.reikipraktijkdezon.nl )allebei op dezelfde adres gevestigd, dit opgenomen en aan te bieden voor u. Wij willen u hierbij graag helpen om verlichting en ontspanning aan te bieden. Zie onze websites voor meer informatie. U bent van harte welkom om onze zorgzame en liefdevolle behandeling te ervaren.

Warme groeten, Robert

 

Stress, onze lichamelijke en mentale gesteldheid, massage en reiki.

Alledaagse stress, werkdruk, tijdsdruk, presteren, gezin ect. we kennen het allemaal. Kijken uit naar de laatste werkdag van  jouw werkweek. Ik weet nog goed toen ik op kantoor werkte en het was vrijdag, onder de kenners de casual Day of vette hap dag. Op deze afsluitende dag van de werkweek was het vaak al iets relaxter dan de andere werkdagen. Weekend staat voor de deur en dat geeft een boost of juist al een vermoeid gevoel omdat je 2 dagen vrij in vooruitzicht hebt en dan geen werkdruk voelt.

Bij stress of spanning maakt ons lichaam hormonen aan, adrenaline en cortisol zijn de bekendste. Dat geeft meestal een goed gevoel want we zijn scherper, alerter vooral in bepaalde alarmfases worden de spieren aangespannen. Mensen die onder heel veel stress leven, worden stresshormonen dus constant aangemaakt. Dat betekent op den duur dat het lichaam op raakt, gevolg aanslag op mentale gesteldheid,  vermoeidheid en weinig prikkels om iets te ondernemen. Gevolg disbalans van geest en lichaam. Door de constante spierspanning vloeit minder zuurstofrijk bloed in onze spierweefsel waardoor meer afvalstoffen de kans veroorzaken op triggerpoints,  knopen, verharding van spieren ect. Minder flexibiliteit van spieren en gewrichten door ontstaan van bindweefsel rond het spierweefsel. Door de spanning vergeet men vaak hoe het lichaam zich moet verhouden en voelt men niet de verkeerde houding die men aanneemt, stress hoofdpijn, minder actief, minder prikkels, leidt tot mentale klachten…..depressie ….burn out! En langzaam gaat de kaars uit.

Bij mijn praktijk zie ik veel mensen met klachten rondom stress gebied van het lichaam, de spieren vanaf middengedeelte rug naar schouders, nek en hoofd. Ontspanning vinden en krijgen bij jezelf is voor veel mensen met regelmatig stress klachten een steeds groter probleem aan het worden. Het bij jezelf herkennen dat je niet fit bent. Sporten is uitstekend middel, het alom bekende hoofd leegmaken of sporten maakt je energieker. Daarbij ondersteund massage enorm en heeft ook vele voordelen, onderhoud spierweefsel de apk van je lichaam, tevens ontspant u zich vanaf het moment dat u op de massagetafel gaat liggen en denkt o heerlijk krijg massage…. De warme olie, de sfeer, de muziek het gevoel van welbehagen. Massage en maar natuurlijk ook Reiki behandelingen voor levensenergie (voor meer informatie zie ook site Reikipraktijkdezon) Mijn vrouw en ik zijn gekwalificeerd voor het geven van liefdevolle reiki. Zijn we er allemaal niet aan toe? Massage, reiki of combinatie, boek hier uw moment en zie mijn aanbod, ook voor kortere behandelingen welkom (vaak klachten stress gebied) Wees goed voor uzelf, het is uiteindelijk dat je zelf bepaalt hoe je wilt zijn, en hoe je wilt voelen en wat je zelf eraan wilt doen.

Geef je lichaam en geest wat het nodig heeft!

**NIEUW**Totaal ontspanning pakket, Combinatie van Reiki en ontspanning massage.

Een half uur Reiki en een half uur massage kenningsmakingsprijs € 55,- i.p.v. € 65,-

AANBEVOLEN VOOR MENSEN DIE NOG STEEDS KLACHTEN ONDERVINDEN VAN DE COVID BESMETTING !